Esküvőre készülsz?

Az előkészületekkel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmed néhány apróságra. Lehet, hogy éppen így tervezted, de sokszor az esküvői szervezésben komolyan el lehet veszni…

A hajaddal kapcsolatban a hidratálás az egyik legfontosabb. Ez általában is igaz a hajápolásra, de ilyenkor a frizurára extra hangsúly kerül. Ha szeretnél ezzel kapcsolatban plusz információt, az oldalamon találhatsz egy másik bejegyzésben.

Hogy milyen hosszú hajból készüljön az esküvői frizurád?

Amiben kényelmesen érzed magad, és amivel tudsz azonosulni. Ha festett a hajad, javaslom, hogy már néhány hónappal korábban beszéld meg a kívánt színt a fodrászoddal. Ha jó az irány, az esküvőig ne változtassatok jelentősen! Sokszor találkoztam már olyan helyzettel, amikor a fodrász a legnagyobb jóindulattal, az “ünnepélyesség” jegyében extra (vagy extrém) hajszínt készített a menyasszonynak. Ugyanez vonatkozik a hajvágásra is… Ha elérkezett a várva várt nap, akkor csak annyi a feladat, hogy aznap reggel mosd meg a hajad: sampon, balzsam (fontos!) és egy egyszerű szárítás, semmi formázás.

Létezik egy tévhit, miszerint több napos hajjal jó frizurát készíteni. Ez nem igaz!

A kezelhetőség szempontjából az a legjobb, ha néhány óra telik el a haj mosása és szárítása, valamint a frizura elkészítése között. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az apró hajszálak is lenyugodjanak, így nem lesz szükség extra mennyiségű hajlakk használatára azok megregulázása érdekében. Véleményem szerint, a több napos, zsírosodó haj semmiképpen nem tud szép hatást kelteni, a viselése pedig igen kellemetlen.

Néhány gondolat a sminkhez is:

A szép smink alapja a megfelelően előkészített arcbőr. Ezért azt javaslom, hogy az esküvő előtt 2 héttel kérj a kozmetikusodtól egy arctisztítás, és ha teheted, kérj egy szuper hidratáló kezelést. Komolyabb újítást nem ajánlott ilyenkor végezni, nehogy rosszul reagáljon rá a bőröd. Az esküvő előtt 1-2 nappal egy otthoni, enyhe radírozás javasolt, hogy az elhalt hámréteg lekerüljön, és ne tapadjon bele az alapozó. Természetesen, a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémről sem szabad megfeledkezni.

Ha a szemöldököd formázását mindig a kozmetikusodra bízod, akkor próbálj ezügyben egy esküvőhöz közel eső napra időzíteni. Ha festeted is a szemöldököd, legyetek körültekintőek, nehogy szokatlanul sötét legyen a végeredmény.

Ha mindezen előkészületek megtörténnek, a siker biztosan nem marad el!

(fotó: Pure&Pastel Photography)